Erwin Olaf

*Onder constructie*

Biografie

Erwin Olaf Springveld (1959) volgde de School voor Journalistiek in Utrecht. In 1982 begon Erwin als zelfstandig fotograaf. Olaf werd snel bekend. In 1988 maakte hij de serie “Chessmen”, zwart-wit foto’s van een schaakspel, waarin vrouwen en dwergen de schaakstukken uitbeelden. Hiervoor ontving Olaf de prijs voor jonge Europese fotografen. Hij maakt graag foto’s van ongebruikelijke modellen. In de jaren negentig van de vorige eeuw maakte hij glamourfoto’s van oudere dames. Hij wil daarmee laten zien, dat er meer op de wereld is dan mooi, jong en slank zijn. Hoewel Erwin Olaf ook slanke mensen fotografeert, gebruikt hij vooral modellen die niet voldoen aan het schoonheidsideaal. Naast foto’s maakt Olaf korte films.

Video

Bekijk hier een aflevering over Erwin Olaf van het AVRO programma ‘Hollands Zicht’ uit 2007. In deze aflevering praat hij over zijn werk en welke persoonlijke motieven daar aan ten grondslag liggen.

Bekijk hier een aflevering van zomergasten (2010) waarin Erwin Olaf in een drie uur durende uitzending uitgebreid zijn favoriete televisiemomenten toelicht.

Klik op deze link om de aflevering te bekijken.

Gallery

Grief

Dusk

 

 

 

 

 

 

 

 


Hotel



Laboral Escena, Gijon

Rain


*Onder Constructie*


Plaats een reactie